Субота, 20 Квітня, 2024

Житомир долучається до флешмобу “Підвези медика на роботу”

В такі непрості для всіх часи мешканці нашого рідного міста дійсно проявляють чудові ініціативи. Далі на zhytomyr-future.

Відомо, що в кожен мікрорайон Житомира є свої тематичні групи у Фейсбук, де житомиряни обговорюють події та новини, які стосуються їхнього району (наприклад групи “Малікова”, “Космічна Польова”, “Крошня” і т.д.). Так зараз небайдужі містяни почали публікувати в цих групах пости з темою “Підвези медика на роботу”. В публікації автор пропонує свій особистий автомобіль, час та місце, коли він може безкоштовно відвезти медичного працівника до роботи. Також створюються цілі канали в різних соціальних мережах для такого спілкування.

Звісно громадський транспорт міста зараз працює, проте є певні обмеження щодо кількості пасажирів в салоні і на даний момент не всі медичні працівники можуть потрапити на роботу вчасно, адже як відмічали містяни, коли в транспорті знаходиться максимально дозволена кількість людей, то він може навіть не зупинятись на відведених зупинках і так можна пропустити не одну маршрутку. Проблемно також зараз добратися до медичних закладів, які знаходяться поза межами міста – от як дитяча лікарня в Станишівці. 

Саме для цього небайдужі житомиряни підхопили столичний флешмоб, де і з закриттям метро ситуація з транспортом взагалі дуже погана. І хоча Житомир невелике місто і під час карантину в нас рідко збирається велика кількість людей на зупинках, все рівно потрібно дотримуватись правил і не створювати незручностей медичним працівникам і пропускати їх в громадський транспорт в першу чергу.

Також в Житомирі формуються групи волонтерів, які будуть допомагати людям поважного віку з доставкою продуктів та ліків їм додому, а “Укрпошта” безкоштовно доставить вашу допомогу двом медичним закладам Житомира під самі двері – таким чином кожен може зробити те, що в його силах: допомогти сусідам поважного віку з покупкою продуктів першої необхідності, підвезти медика чи фармацевта на роботу чи надіслати індивідуальні засоби захисту дитячій лікарні і лікарні №1 міста Житомира.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.