Середа, 24 Квітня, 2024

У житомирському дитячому садочку гроші, які зекономили на енергоефективності, спрямували на премії працівникам

У житомирському дитячому садочку №51 зекономили на споживанні енергетичних ресурсів 47 298,75 гривень. Це один з найвищих показників серед садочків Житомира за перше півріччя минулого року. Далі розкаже “Місто майбутнього”

За інформацією міської ради, головними напрямками для того, щоб підвищити енергоефективність в навчальному закладі є:

  • застосування регулятора теплового потока, що автоматично працює та знижує температуру у вихідні та святкові дні, або якщо було оголошено карантин або канікули;
  • повністю замінені вікна на такі, які зберігають енергію;
  • промита система опалення.

За словами завідувачки садочку Тетяни Бас, у них питання теплопостачання стоїть у пріоритеті, бо це здоров’я дітлахів, тому намагаються тримати системний підхід у цьому питанні. Робочий день у садочку розпочинається з того, що завідувачка господарською частиною Раїса Остапчук знімає показники лічильників, які потім вносяться до системи енергетичного моніторингу. Якщо завгосп відсутній, то це можуть зробити інші працівники, бо теж ознайомлені з цим процесом. Також, медичний працівник щодня проводить перевірку та контролює температуру повітря у групах.

У цьому дитячому закладі до всіх питань та заходів намагаються підходити системно та всім колективом вирішувати їх. Бас говорить, що коли отримали гроші за економію тепла, провели засідання профспілки, на якому було вирішено розподілити премії для кожного працівника. Після цього, всі почали ще більш відповідально працювати для економії ресурсів. 

Нагадаємо, що у Житомирі була відкрита виставка об’ємних витинанок. Презентація відбулася 4 лютого  у Домі української культури. Автор виставки Галина Клепіковська назвала її “Про те, що в середині”. За її словами, вона хотіла передати цікаві ідеї через повсякденні предмети, що ми бачимо щодня.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.