Вівторок, 23 Квітня, 2024

Житомир може отримати Європейську енергетичну нагороду

У Житомирі міжнародні спеціалісти розпочали проведення аудиту по проекту «Енергоефективність у місті Житомирі», що є компонентом отримання Європейської енергетичної нагороди. Далі інформує «Житомир – місто майбутнього»

 Спеціалісти два дні будуть оцінювати досягнення нашого міста в енергетичній політиці і нададуть свої висновки.

Міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що запровадження енергоефективних проектів є головним для Житомира. Проводиться велика кількість заходів, пов’язаних з енергоефективністю.

«Зокрема, ведеться робота по переходу Житомира на LED-освітлення, термомодернізації об’єктів бюджетної сфери, реконструкція систем тепло та водопостачання. Уже розроблений і затверджений муніципальний енергетичний план. На завершальному етапі написання і концепції інтегрованого розвитку міста: напрацьовано 6 пріоритетів, одним з яких є “Зелене місто” », – зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Аудитор і фахівець міжнародного офісу «Європейська енергетична відзнака» Паскаль Штайнгрубер повідомив, що Житомир йде у вірному напрямку і він сподівається, що після аудиту місто стане другим в Україні, що може отримати Європейську енергетичну нагороду. Першим містом з цією відзнакою є Вінниця.

Європейська енергетична відзнака – це сертифікат, який може отримати місто після аудиту за європейськими нормами.  На сьогоднішній день це є інструментом з підтримки міст, які спрямовані на енергетичну політику і розвиток через раціональне використання енергоресурсів та нарощування частки відновлюваних джерел в енергетичному балансі міста. Наразі багато країн беруть участь у цьому процесі, а більше 600 міст у світі вже мають подібні відзнаки.

Нагадаємо, що Житомир поставив собі задачу до 2050 року перейти на відновлювані джерела енергії.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.