Четвер, 28 Березня, 2024

У Житомирі показали, як буде виглядати майдан Корольова та Новий бульвар після реконструкції

У Житомирській міській раді презентували як буде виглядати майдан Корольова та Новий бульвар після втілення проекту реконструкції цих зон міста. Далі розкаже “Місто майбутнього”

Але, коли вони будуть зроблені ще невідомо. На сьогоднішній день управлінням капітального будівництва потрібно більше півмільйона гривень на те, щоб розробити проектно-кошторисну документацію. Така інформація була повідомлена начальником управління капітального будівництва В’ячеславом Глазуновим. Він розповів, що проектна документація, її розробка буде коштувати  від 2,5 до 10 відсотків від вартості будівельних робіт. В цілому роботи з реконструкції можуть вартувати близько двадцяти п’яти мільйонів гривень. Крім міськради гроші хоче виділити облрада. Частково кошти може виділити і державний бюджет. Приблизно одинадцять мільйонів планують залучати не з бюджету міста. 

Нагадаємо, що мешканці Житомира протягом двох тижнів будуть голосувати за проекти бюджету участі, які були запропоновані житомирською владою. У цьому році на житомиряни будуть голосувати за такі проекти, за якими мають відремонтувати та реконструювати Новий бульвар, водонапірну вежу, колишній кінотеатр ““Жовтень”.

За словами житомирського мера Сергія Сухомлина, в цьому році був змінений формат проведення бюджету участі для того, щоб не було використання його для піару перед місцевими виборами. Мер зазначає, що треба зробити все, щоб ми не опустилися до ситуації, коли кандидати в депутати або діючі члени депутатського корпусу будуть організовувати людей для того, щоб був зроблений черговий дитячий або спортивний майданчик саме на їх окрузі. Для того, щоб такого не виникало, влада запропонувала ці три об’єкти. Тепер, що виберуть мешканці міста, те і буде зроблено, відповідно і профінансовано.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.