Четвер, 2 Травня, 2024

Який вигляд матиме у майбутньому готель “Житомир”

Центр Житомира вже просто складно собі уявити без легендарного готелю з однойменною назвою. Далі на zhytomyr-future.

Це, скажемо так, немов візитна картка центру, де неподалік розташувався ще один символом площі Перемоги — танк, або ж «танк-переможець», як його назвали деякі житомиряни. Останній, між іншим, встановили через двадцять років після того, як Житомир було звільнено від німецької окупації в роки Другої світової війни. Отож, це є й символом перемоги над нацистськими військами і згадкою про ті нелегкі сторінки історії. Згадуючи про танк, не можемо не розповісти, що він й нині в доволі хорошому стані, на ходу й дотепер. А урочисто відкривали танк напередодні тодішнього Дня перемоги, у 1965 році.

Повертаючись до готелю «Житомир», не можемо не пригадати перипетії, які свого часу вирували навколо нього. Не забуваймо також, що тривалий час готель слугував житлом для переселенців. Так було, допоки його не продали за 60 мільйонів гривень, і переселенцям довелося, зрозуміло ж, виселитися і покинути свій прихисток, своє житло, до якого більшість з них вже й звикла. А якщо конкретизувати і бути більш точним, то готель приватизували шляхом викупу одним із акціонерних товариств під назвою «Фаворит Компані».

А передали у приватну власність готель на одній із сесій міської ради у червні 2019 року. Для багатьох було загадкою, що ж далі буде з приміщенням, яка його подальша доля, чого взагалі очікувати? Втім, днями колишній народний депутат України із Житомирщини Борислав Розенблат привідкрив цю таємничу завісу і дав відповідь на ці запитання. Відповідь поки лише в презентованому проєкті, яким стане оновлене приміщення готелю. Але це все ж хоч якась ясність. Як мінімум, з допису очевидним та зрозумілим стає, що будівля стане доволі привабливим, сучасним готелем.

Не забарилися й коментарі під дописом. Житомиряни, судячи з озвучених під дописом думок та вражень, якими вони поділилися, задоволені дизайном, проєкт багатьох потішив. Принаймні поки ніхто не поскаржився і не сказав, що побачене їм не до вподоби. Що ж, тепер лише слідкуватимемо за перебігом подій і побачимо, як і наскільки ж швидко видозміниться готель, який, цілком можливо, стане справжньою окрасою центру Житомира!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.