П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Житомирщині буде реалізовано освітній проект «Арсенал Ідей»

Управління культури і туризму ОДА планує втілити культурний та освітний проект “Арсенал ідей” на колесах, який є ексклюзивним для нашої країни. Про ідею розказала начальник управління Тетяна Парфентієва.  Інформує «Житомир – місто майбутнього»

У жовтні місяці у Житомирі було відкрито інтерактивний інклюзивний арт-простір «Арсенал Ідей». Схожі кімнати арт-простору відкриті ще у шістьох обласних центрах нашої країни. Парфентієва розказує, що саме у жовтні з’явилася ідея зробити такий простір, як «Арсенал Ідей», на колесах, який буде мобільним, а не стаціонарним і зможе рухатись по території Житомирської області. Люди ж не завжди мають можливість їхати у обласний центр, а тепер ми зможемо, навпаки, потрапити до них.

«Управління культури та туризму ОДА виграли грант від фонду „Відродження“ саме на створення „Арсеналу Ідей“ на колесах. Не завжди люди можуть приїхати до Житомира, а так ми будемо їздити до них, щоб показати, що таке якісний інклюзивний простір», – зазначає Тетяна Парфентієва.

За  словами пані Тетяни, «Арсенал Ідей», який буде мобільним, допоможе дітям, які проживають не в Житомирі, а у районах області, якісно провести свій час. Також він надає можливість зрозуміти як виглядає  сучасний простір, де об’єднані  освіта, наука і мистецтво.

Парфєнтієва розповіла, що у першу чергу планують відзняти відеоролик, у якому буде показано, як управління  бачить цей проект. Після запускаємо краудфандингову кампанію. Тому що повинно бути співфінансування з фонду та громад.

«Таким чином громади будуть долучені фінансово і будуть зацікавлені в реалізації якісного арт-простору, ми перші таку ідею придумали і готові її реалізовувати»  – зазначає Тетяна Парфентієва.

Нагадаємо також, що з 22 по 29 листопада у Житомирі в кінотеатрі «Жовтень» проходила виставка «Коли тиша заговорила». Головна мета виставки –  звернути увагу українців на проблеми людей з вадами слуху, що становлять більше мільйону населення нашої країни.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.