Середа, 24 Квітня, 2024

У Житомирі дитячий садок буде обладнано веб-камерами

У Житомирі дитячі садки будуть обладнані веб-камерами на вулицях, а також у кімнатах закладів.

Інформує «Житомир – місто майбутнього»

Як повідомляє Житомир.info, про це розказали батьки дітей, у яких діти відвідують дитячі садочки міста.

У листопаді місяці цього року петиція про те, щоб встановити камери в закладах освіти «з метою попередження та контролю неправомірних дій з боку викладачів та дітей» на сайті Житомирської міськради подолала необхідний бар’єр голосів, але її поки не розглядали.

Про те, що камери спостереження будуть встановлені, розказала заступник начальника департаменту освіти Житомирської міськради Світлана Ковтуненко, але вона зазначила, що мова йде лише про один дитячий садок і це буде зроблено у якості експерименту. Це буде перший проект, а вже після нього буде вирішуватися чи доцільна це взагалі, чи ні.

«Мова йде про дитсадок №53, де завершується встановлення 12 зовнішніх відеокамер, в тому числі на вхід-вихід. Це була ініціатива батьків, а департамент підтримав. Зокрема, це дозволить охороні контролювати територію в різну пору доби. Це пілотний проект, за результатами якого буде вирішено про доцільність встановлення веб-камер в інших ДНЗ міста», – сказала Світлана Ковтуненко.

Також вона розповіла про те, що зараз йдуть консультації з юристами стосовно ведення спостереження, бо не всі батьки  у захваті від так званого «стеження» за своїми дітьми.

Світлана Ковтуненко також сказала, що проект для ДНЗ №53 обійшовся близько 190 тисяч бюджетних гривень. Презентувати новий проект обіцяють вже через тиждень.

Нагадаємо, що на  2017 рік  дитячий садочок № 53 був одним серед самих заповнених дошкільних закладів Житомира. Кількість дітей, що його відвідують перевищувала в 1.7 рази ту кількість на яку його розраховано.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.