Неділя, 28 Квітня, 2024

У Житомирі запрацював електробус

17 грудня у Житомирі у тестовому режимі запрацював електробус  , який рухався по маршруту №53а.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього».

Електробус вироблений у Китаї та однієї зарядки йому повинно вистачати на 300 км роботи..

Коштує він разом з зарядним модулем та всіма потрібними платежами приблизно  9 мільйонів гривень.

За словами заступника міського голови Дмитра Ткачука, електробус «Skywell» коштує дорого, але він набагато менше буде коштувати у експлуатації і він екологічний, якщо порівняти його, наприклад, з дизельною технікою. Саме тому було вирішено перевірити у тестовому режимі, чи вигідно його купувати для Житомира.

«Оскільки місто розглядає можливість закупівлі електробусів, наразі відбувається тестування машини. Аби виміряти витрати електроенергії та заряду батареї, декілька днів електробус курсуватиме у режимі реального маршруту» – повідомив Ткачук.

Працівники КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» протестували транспортний засіб і відмітили його плавність ходу і швидкий розгін. За їх словами,  від цього транспорту немає ані шуму двигуна, ані вихлопних газів. 

У електробуса двоє дверей та низькопідлогові майданчики для людей.

Також є підвищення у задній частині салону. Другий  майданчик має пандус, розроблений для зручності мaломобільних груп. У транспортного засобу комфортні сидіння та є кондіціонер. Aвтобус має сертифікат в Україні за євростандартами.

Максимальна швидкість   автобуса до 70 км на годину. Якщо використовувати фірмові станції зарядки BIO AUTO – потужністю від 30 до 75 кВт,  аккумулятори заряджаються від 1,3 до 0,6 години. Гарантія на транспортний засіб надається терміном на 3 роки або у відстані це 200 тис. км. Гарантія на батареї – 5 років. Вони розраховані на 5000 циклів зарядки.

Нагадаємо, що у своєму звіті за роботу у поточному році, мер Житомира Сергій Сухомлин розказав про закупівлю нових тролейбусів у 2019 році.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.