Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Житомирі хочуть створити приватну школу на Крошні

У Житомирі у приміщенні колишньої школи, що знаходиться на вулиці Покровській,  хочуть створити нову приватну школу.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього» з посиланням на Житомир.info.

21 січня 2019 року відбулося засідання бюджетної комісії Житомирської міської ради. На ній було розглянуто лист щодо встановлення орендної плати в розмірі 1 гривня ГО «Школа «Основа» за аренду приміщення за адресою вул. Покровська, 100.

Як повідомив член виконавчого комітету Руслан Годований, директор цієї школи знаходиться у відрядженні, тому він попросив прийти його. «Школа «Основа» є громадською організацією, також є декілька вчителів та бізнесменів, які бажають зробити приватну школу. Було взято в аренду будівлю колишньої школи за адресою вул.Покровська, 100, площа – біля 700 квадратних метрів. Ремонт буде тривати не менше 1-1.5 років.

«Договір оренди у нас на 2 роки 11 місяців, як тільки він закінчиться, ми будемо продовжувати договір мінімум на 10 років», – говорить Годований.

Руслан Годований також розповів про ті переваги, які отримає житомирська громада від того, що буде створена нова школа. Зокрема, він розказав про те, що школа буде розрахована на 150-200 школярів, відповідно навантаження на бюджет міста буде зменшено. На сьогоднішній день бюджет Житомира витрачає на одного школяра 32 тисячі гривень, це вже економія буде, так як школа буде працювати не за міські гроші. Планується, що у школі будуть навчатися діти з 1 по 11 клас.

За його словами, у школі діти зможуть отримати середню освіту, а для цього потрібна ліцензія Міністерства освіти. Але для початку треба орендувати приміщення, після цього взяти умови ліцензії, погодити з усіма службами – санстанцією, пожежною службою, потім педагогічний склад проходить атестацію, і вже тільки тоді, коли все це буде виконано, буде отримана ліцензія. Це непростий та довгий шлях.

«Також це альтернативна можливість розвивати нові методи навчання, тому що державні школи затиснуті «стандартами», – додав пан Руслан.

Пільгову оренду для майбутньої школи, яка складає 1 грн просили терміном на 1 рік «з моменту укладення договору». Пропозиція була підтримана більшістю голосів бюджетної комісії.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.