Вівторок, 30 Квітня, 2024

Ремонт на житомирській набережній планують закінчити до кінця літа

Житомирський парк культури та відпочинку ім. Гагаріна – улюблене місце житомирян. Останнім часом тут продовжується ремонт набережної річки Тетерев. Тепер тут багато нових зелених насаджень, ліхтарів з незвичайним дизайном та облаштовані альтанки. Це вже схоже з тими ескізами, які презентували до початку реконструкції. Далі розкаже “Житомир майбутнього” з посиланням на Житомир.info.

Раніше повідомляли, що будівництво буде закінчено у липні, але зараз підрядна організація говорить, що може закінчити роботи у серпні. 

Що повідомив підрядник

За словами директора підрядної компанії “Фаворит ОПТ” Миколи Козачка, роботи мають бути закінчені за договором до кінця цього року, але була поставлена задача зробити все до кінця літа, тобто завершити реалізацію проекту. В червні був закінчений ремонт Шодуарівських сходів, а також доробили кам’яну скелю та були усунуті недоліки. Крім того, встановили зовнішні мережі, змонтували світильники та проклали підземні інженерні системи. При цьому було почищене все що забруднилося, оновлені колодязі. На човновій станції були змінені висоти, що збільшило обсяг робіт та розхід матеріалів. Зведена коробка, де влаштовують залізобетонний армопояс, потім плити перекриття та дах. 

Найбільш масштабним ще залишилось покрити дорогу вздовж річки. Козачок розповідає, що вже розпочато демонтаж дороги зі сторони човнової станції. Знімається асфальт та звозять щебінь та інші сипучі матеріали. Будуть встановлені боларди, що піднімають з землі. Також, якщо будуть зауваження та недоліки, їх будуть виправляти. Стовп буде демонтовано. Зараз закладають інженерію кабельних мереж, бо це освітлення підвісного мосту. Наразі потрібно швидко все зробити, що міст не стояв у темряві. 

У серпні завершать облаштовувати амфітеатр та встановлять лавки. Підрядник зазначає, що будівельники знову пофарбують альтанки. Ситуація в тому, що там щовечора гуляють люди, тому підряднику не хочеться, що там щось пошкодили або помалювали. Лавки будуть встановлювати під кожним тіньовим навісом, їх вже закупили. Зараз не встановлюють, бо теж хвилюються, що їх можуть пошкодити до відкриття. Директор підрядної організації жаліється, що через недбалість людей, їм прийдеться все перед відкриттям оновлювати та фарбувати. Вже під завершення робіт на набережній планують висадити ще кілька дерев. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.