П’ятниця, 12 Липня, 2024

Як розморожувати заморожені білі гриби правильно?

Білі гриби люблять готувати звичайні домашні господині та професійні майстри-кулінари за привабливий смак, аромат, унікальну щільну структуру, велику кількість корисних речовин, можливість втілити у життя будь-які кулінарні шедеври.

Найсмачнішим вважають свіжий гриб, але сезон його збирання короткий (осінь-літо), зберігати довго не можна, тому доводиться сушити, консервувати. Але при такій переробці змінюються структура та смакові якості грибів, тому оптимальним варіантом їх заморозити. Метод шокового заморожування дозволяє зберегти на високому рівні склад, всі корисні якості, притаманні свіжому вигляду. Інтернет-магазин «Green Shop» пропонує купити заморожені білі гриби, ціна доступна покупцеві з різним рівнем достатку та порадувати відвідувачів закладів громадського харчування чи любителів домашньої кухні смачними, корисними стравами.

Особливості та правила розморожування білих грибів заморожених

Заморожені білі гриби мають зручну фасовку, готові до вживання, не вимагають очищення, нарізки, тривалого процесу приготування, а заготовки вистачає на кілька порцій будь-якої страви. Їх можна смажити, варити, тушкувати, запікати, додавати в начинку для пирогів, вареників, соуси, вони підходять для овочевих і рибних страв. Повторно заморожувати білі гриби не можна.

Особливість цього продукту в тому, що його не потрібно розморожувати перед кулінарною обробкою. Розморожування призводить до втрати вологи і втрачається волокнистість структури, смак, аромат гриба.

Якщо печериці з морозильної камери можуть відразу використовуватися для приготування страв, лісові гриби (білі, опеньки, лисички, маслюки) вимагають додаткового часу. На заморожування білі гриби потрапляють прямо з лісу, без попередньої обробки для збереження їх корисних речовин та смаку. Тому заморожені цілі чи нарізані на шматочки гриби перед вживанням необхідно у замороженому вигляді:

  • у холодній воді в мисці промити;
  • вийняти гриби, злити воду, і заміняти її 2-3 рази, прополіскуючи в ній продукт, щоб став чистим;
  • після промивання цілі гриби нарізати на шматочки, відварити, підсмажити чи тушкувати.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.