П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Житомирський водоканал отримав відзнаку на бізнес-форумі «Екотрансформація 2018»

17 грудня пройшло вручення головних ековідзнак за здобутки у екологічній безпеці. Захід відбувався у рамках бізнес-форуму «ЕКОтрансформація України 2018».

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього».

КП «Житомирводоканал» стало одним із стейкхолдерів зелених змін-2018 та отримало нагороду у номінації «ЕКОtransformation-2018: екомодернізація комунальної сфери».

Як зазначив керівник КП ««Житомирводоканал» Андрій Нікітін, що отримання еко-нагороди – це аванс за майбутні досягнення, але проекти, які розпочаті, не залишились поза увагою. Наше підприємство, як інші, впливає на навколишнє середовище.

«Нас відзначили за те, що ми почали реалізовувати проекти Світового банку, що сприятимуть покращенню екологічної ситуації в нашому місті»,  – сказав Нікітін.

Зокрема, йдеться про реалізацію трьох масштабних проектів за гроші Світового банку, що дозволяє не лише покращити якість послуг з постачання води та водовідведення шляхом оновлення підприємства, але й суттєво знизити вплив на довкілля.

Як розповідає пан Нікітін, зараз вони розробляють проект за німецьким зразком щодо очищення стічних вод, які скидаються у ріку Тетерів. За цим проектом передбачається виділення азоту та фосфатів з води, що якраз і відповідає за зростання планктону у воді.

Другий проект водоканалу – це проект по очищенню питної води. Зараз у світі серйозна проблема з питною водою . Земля вкрита на 70 відсотків водою, 97 з них – солона і тільки 3% – прісна. З цих відсотків один – доступний, бо два інших – це вода у льодовиках.

«В Україні менше водних ресурсів, ніж в інших країнах. У Британії на одного жителя доступно 5 кубічних метрів води, у нас – вп’ятеро менше. Тому ми будуємо водоочисну станцію», – каже пан Андрій.

За його словами, КП «Водоканал» також працює над тим, щоб знизити споживання електроенергії.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.