П’ятниця, 29 Березня, 2024

Інноваційний парк «Вимірювач» в Житомирі

Все частіше українські міста починають займатися створенням інноваційних парків. Це чудова ініціатива, направлена на розвиток міста. Це місце, в якому містяни матимуть змогу вчитися, працювати та відпочивати. В таких інноваційних парках зосереджується та починає творити молодь. Не відстає від даної тенденції і Житомир. Деталями поділиться Житомир Майбутнього.

Особливості

Є різниця між технопарками, академічними містечками. Ідея полягає в більшій мірі в створенні високої концентрації компаній, замислів, талантів в одному конкретному місці. В обох випадках це спільна риса. Відмінності ж полягають у наступному:

  • наукові парки будувалися як за територією міста, так і на території. Старі об’єкти завдяки такій ініціативі отримують нове життя;
  • варто відмітити, що інноваційні парки зациклені на певних дисциплінах. Це досить широке поле для креативних індустрій.

Сучасне покоління потребує нових вимог. Мова йде про створення креативної атмосфери, прогресивної спільноти. Важливими характеристиками в створенні інноваційних парків є гнучкість та відносна близькість поряд з місцем проживання.

Інноваційна екосистема

В цьому понятті пересікаються компанії всередині інфраструктури, з’являється контактна база. Це чітко спроектований проект, де зароджуються нові ідеї, проекти. Стартапи, таким чином, отримують хороший старт, а великі компанії отримують можливості для тестування своїх напрацювань.

Всі компанії, котрі бажають розвиватися, прагнуть до інновацій. Направлень в цьому випадку чимало. Мова йде про освітні напрямки: акселератори, інкубатори, ІТ-школи. Окрім цього, на території інноваційного парку часто створюють різні лабораторії, центри великих компаній.

Локація для заходів, культурні місця також передбачені. Варто відмітити, що створення такого інноваційного парку приносить чимало користі для міста. Це розвиток інновацій, підприємства, значний ріст компаній та людей. Це нова культурна відмітка міста, котра стимулює розвиток креативного, нестандартного мислення.

Інноваційний парк в Житомирі

Саме такий парк створять на базі закинутих територій ПАТ «Електровимірювач». На базі приладобудівного підприємства створять новий простір, де буде знаходитися лабораторія освітнього обладнання та незалежне конструктивне бюро. Також буде присутня платформа, де розвиватимуться регіональні освітні проекти.

Інноваційний парк стане найбільшим в нашому місті майданчиком для проведення культурно-мистецьких заходів. Житомиряни з нетерпінням чекають на відкриття такого парку.

Інша частина інноваційного парку стане торгівельним центром. В будь-якому випадку, в місті, таким чином, буде створюватися інноваційний потенціал. Така ідея є складною в реалізації, але грандіозний проект все ж втілиться в життя.

Ідея появи інноваційних парків належить стартаперам. Молоді та амбіційні, вони стали притягувати до себе інфраструктуру, збирати цілі екосистеми. Житомиряни зможуть в найближчому майбутньому насолодитися та оцінити дану ініціативу.

Інноваційний парк

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.