Субота, 20 Квітня, 2024

Реконструкцію нового корпусу житомирської гімназії №23 планують розпочати в 2019 році

Реконструкцію нового корпусу Житомирської міської гуманітарної гімназії №23 імені М. Очерета планують розпочати вже цього року. Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Наразі проектанти працюють над розробкою ПКД і обіцяють закінчити її до кінця травня.

Саме про це повідомив на своїй сторінці в мережі Фейсбук міський голова Житомира Сергій Сухомлин. Житомирський мер написав, що проектанти пообіцяли закінчити свої розробки до кінця травня місяця, а вже після цього буде розпочато будівництво. Планується, що у новій будівлі зможуть навчатися 700 дітей.

«Проектанти обіцяють закінчити розробку ПКД для реконструкції нового корпусу Житомирської гуманітарної гімназії №23 до кінця травня. Після цього почнемо будівельні роботи. Якщо все буде добре, то за два роки ми плануємо завершити будівництво нового корпусу, у якому навчатимуться більше 700 дітей», – зазначив Сухомлин.

Сергій Сухомлин також додав, що він буде не гіршим, ніж новий корпус гімназії №3, який відкрили у вересні 2018 року. Його реконструкція та модернізація тривала два роки.

«Ми вже маємо досвід, тому переконаний, що цей корпус буде не гіршим, ніж новий корпус гімназії №3. А може, навіть, і кращий», – сказав очільник міста.

Нагадаємо, що Реконструкція будівлі Житомирської міської гімназії №3 тривала два роки і обійшлася у 101,6 млн грн. Замовником робіт було Управління капітального будівництва Житомирської міської ради, генпідрядником – ТОВ «Зодчество ЛТД». У 2016 році міська влада запланувала капітальний ремонт старого корпусу Житомирської міської гімназії №3, де розміщувався харчоблок і 8 кабінетів, і якому уже понад 150 років. У червні 2016 року під час підготовчих робіт будівельники виявили величезну тріщину на несучій стіні. Згодом стався обвал стіни, а експерти визнали будівлю аварійною. Тоді ж вирішили знести приміщення, а на його місці збудувати новий корпус.

Відкриття нового корпусу Житомирської гімназії № 3 було одним пріоритетів міської влади у 2018 році.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.