П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Віскі від штучного інтелекту

Шведська компанія Mackmyra повідомила про випуск односолодового Ai Whiskey. Елітний напій дебютує на ринку вже цієї осені. Цікаво, що ціна пляшки наразі не названа. Деталями поділиться Житомир Майбутнього.

Розробники переконують, що це перший в своєму роді напій, адже унікальну рецептуру створювали не експерти, а штучний інтелект. Відомо, що певна нейромережа обробили всю відому інформацію по шведським методикам виробництва віскі, враховуючи показники об’єму продажів. Штучний інтелект також враховував присутність бочок, потрібних для повного «дозрівання» алкоголю.

Компанія повідомляє, що на розробку нової рецептури потрібні довгі місяці, деякі спеціалісти декілька років розробляють рецепт напою. Важливо підібрати потрібний вид зерна, використати бочки потрібного віку. Всі ці нюанси справжні любителі міцних напоїв розуміють та відчувають.

Штучний інтелект видав після обробки результатів 70 мільйонів рецептів. Після цього він детальніше ознайомився та проаналізував отримані дані, в результаті чого вийшов смачний, надзвичайно ароматний напій.

Експерти втрутилися в цей процес, долучилися до аналізу вибраних штучним інтелектом рецептур. Вони ознайомилися з тими варіантами, котрі відрізняються своєю неймовірністю, людський мозок до таких способів точно б не додумався.

Вибраний варіант – є найбільш перспективним з точки зору смакових характеристик.

Шведи не вказують деталей технології, не розкривають секрети, єдине – вони описують отриманий в результаті цих маніпуляцій смак та колір. Напій має яскравий золотисто – жовтий колір. Присутні трав’янисті нотки в смаку: аніс, білий перець та імбир. Справжні цінителі міцних напоїв відчують в смаку нотки цитрусових. Пряний, трішки сухий післясмак не залишить байдужим нікого.

Раніше проводилися експерименти з задіянням штучного інтелекту для створення пива, однак це перша спроба створити таким чином віскі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.