П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Інформаційний центр ЄС відкрили у Житомирі

7 лютого Житомир відвідав з робочим візитом Посол Європейського Союзу в Україні Й.В. Хюг Мінгареллі. Він виступив на сесії обласної ради та був присутній на урочистому відкритті інформаційного центру ЄС на базі Житомирського національного агроекологічного університету. Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Цей центр буде працювати як відкритий майданчик і користуватися його послугами можуть всі мешканці Житомира та області.

У приміщенні центру створені всі потрібні умови для того, щоб проводити тренінги, конференції, круглі столи та навчальні пари для студентів, які навчаються за спеціальністю “Міжнародні економічні відносини”.

Також тут постійно будуть проводитись інформаційні заходи для викладачів та студентів, які будуть стосуватися актуальних питань стосовно Євросоюзу, його відносин з нашою країною, тут будуть презентувати нові освітні програми ЄС. Всі необхідні матеріали та посібники будуть надані центральним офісом ЄС, що розташований у Люксембурзі.

Під час зустрічі була підписана угода про співпрацю у різних напрямках між ректором Житомирського національного агроекологічного університету Олегом Скиданом та  Послом Європейського Союзу в Україні Хюгом Мінгареллі.

Посол Євросоюзу звернув увагу на те, що протягом тижня у ЖНАЕУ та інших установах Житомира пройде ціла низка заходів за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні:

  • за допомогою  українського освітнього центру реформ сесія EU Study Days in Ukraine (Єврошколи), що буде тривати 4 дні;
  • тренінг для громадських організацій щодо участі в європейських грантових програмах;
  • молодіжна гра «Еліас» на тему Євросоюзу;
  • лекція фахівців проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».  

Також всі присутні мали можливість задати свої питання почесним гостям та просто поспілкуватися стосовно перспектив України та співпраці з ЄС. Мінгареллі у своїх словах підтримав реформи, що проходять в нашій державі протягом останніх 5 років, не зважаючи на ситуацію на Сході України.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.