Субота, 20 Квітня, 2024

У Житомирі готуються відкрити “Зелений лабіринт”

Проект, який переміг на Бюджеті участі, шляхом загального голосування, незабаром буде відкрито у житомирську парку імені Гагаріна. Це так званий “зелений лабіринт”, доречі перший у Житомирській області.

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

За проектом, щоб облаштувати “зелений” лабіринт висадять кущі, зроблять ландшафтний дизайн та побудують альтанку.

Наразі, вже були висаджені кущі туї, зробили мережу пішохідних доріжок зі щебеню. У центральній частині лабіринту звели білу альтанку, біля якої встановили лавки. З висоти видно, що виконання лабіринту зроблено з датою віку Житомира – 1135.

Всім відомо, що у парку культури та розваг, багато часу гуляють батьки з дітьми. Лабіринт дуже класно вписується до так званої відпочинкової зони та стане органічним елементом парку. Тепер тут зможуть проводити час житомиряни, насолоджуюсь природними елементами зеленої зони. Також прогулянка таким лабіринтом обов’язково підніме настрій та надасть позитивних емоцій.

Загалом, зелений лабіринт створюється зовсім не для того, щоб заплутувати відвідувачів, а для створення простору для прогулянок між зелених насаджень. Вперше такий простір з’явився в Англії наприкінці 17 століття. Садові лабіринти набули шаленої популярності у англійських аристократів та стали незмінними атрибутами маєтків.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.