Вівторок, 19 Березня, 2024

У Житомирі розробляють геоінформаційну систему міста

У Житомирі провели семінар “Е-урядування в Житомирі: виклики і перспективи”, на якому презентували beta-версію геоінформаційної системи міста. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Що це дасть місту?

За словами директора “Агентства розвитку міста” Житомирської міської ради Бориса Пахолюка, створення такого геопорталу нашого міста повинно допомогти у відкритому онлайн доступі для зацікавлених користувачів до потрібної публічної інформації, а також це зробить роботу виконавчих органів міської ради більш прозорою. Житомир бере участь з 2018 року в “Антикорупційній ініціативі Європейського Союзу в Україні” (EUACI) і у рамках цієї програми розробляють геоінформаційну систему. 

Житомирський мер Сергій Сухомлин розповів, що у 2018 році було підписано меморандум з EUACI, пізніше його ратифікував депутатський корпус міської ради та почали працювати над тим, щоб реалізувати цей проект. На сьогоднішній день ми вже маємо перші результати. Вже проводиться верифікація даних спеціальними службами. Вже скоро службовці, інвестори та інші мешканці Житомира зможуть користуватися реєстром комунального майна, інвестиційною картою, планами зонування території та іншою корисною інформацією

Що можна буде дізнатись?

У цьому проекті беруть участь тільки чотири міста в Україні, серед них і наш Житомир. Житомирський міський голова висловив слова подяки європейським партнерам. 

“Спасибі нашим європейським партнерам за підтримку цифрової трансформації українських міст. Це дуже важливо для нас! Сподіваюся, житомиряни оцінять!”, – сказав Сухомлин.

Ця геоінформаційна система допоможе кожному бажаючому незабаром переглянути Генеральний план міста та план зонування території, отримати інформацію про рекламні носії, на розміщення яких був наданий дозвіл уповноважених органів, а також перевірити результати впровадження енергоефективності в комунальних будівлях Житомира. 

Про видатки бюджету розвитку користувачі можуть дізнатися у розділі “Бюджет на карті”. У Геоінформаційній системі Житомира є детальна інформація про різні напрямки життя, яку можуть отримати у вільному доступі житомиряни. Зараз розробники закінчують працювати з системою, але про точну дату початку роботи не повідомили.

Нагадаємо, що у Житомирі у парку ім. Гагаріна продовжуються роботи по реконструкції набережної. робітники працюють не дивлячись на мінусову температуру повітря. Зараз вони проводять демонтаж асфальтного покриття та встановлюють сонцезахисні конструкції, які будуть влітку допомагати житомирянам ховатись від сонячного проміння. Директор компанії “Фаворит ОПТ” Микола Козачок, яка виграла тендер по роботам з реконструкції, розповідає, що ці споруди вже привезли і їх починають монтувати. Враховуючи, що синоптики прогнозують ще пару теплих днів, підрядник хоче встигнути доробити Шодуарівські сходи, добетонувати їх та встановити гранітні блоки. Внизу на набережній закінчують роботи по укладанню тротуарної плитки. Також хочуть змонтувати каналізаційні та освітлювальні мережі. 

"№№

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.