Вівторок, 19 Березня, 2024

У Житомирі розпочнуть реконструкцію водонапірної вежі, на яку потрібно ще 6,5 млн грн

Роботи з реконструкції водонапірної вежі мали розпочатись ще у 2019 році, але початок їх було відкладено. Пам’ятка архітектури місцевого значення “Водонапірна башта” знаходиться у Житомирі на вулиці Пушкінській, 24. 

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього” з посиланням на Житомир.info

Коли розпочнеться реконструкція

Директор КУ “Агенція розвитку міста” Житомирської міської ради Борис Пахолюк повідомив про те, коли розпочнеться реконструкція. 

“На початок 2020 року ми маємо укладений договір з компанією, яка буде здійснювати відповідні реставраційні роботи. Саме в кінці 2019 року ми уклали з компанією ТОВ “Перспектива “Місто Буд” договір на виконання цих будівельно-монтажних робіт. Роботу ми планували почати вже у 2019 році, але через те, що тендер довелося грати повторно перенесли початок робіт на 2020 рік”, – розповідає Борис Пахолюк.

За його словами, на сьогоднішній день є всі дозвільні документи для того, щоб почати будівельні роботи від тих органів, що наглядають за пам’ятками архітектури. Розпочати реконструкцію планують у лютому цього року.

Загалом, заплановано впорядкувати фасад, замінити віконні блоки та двері. Всередині приміщення на першому поверсі буде розміщено туристично-інформаційний центр, а у прибудові до вежі хочуть створити багатофункціональний простір. 

За словами Пахолюка, на другому поверсі прибудови є багато маленьких приміщень, після повної реконструкції  там буде облаштовано простір для проведення різноманітних подій, презентацій, семінарів тощо. У прибудови є вихід на двір, тому там хочуть зробити літню терасу, на якій можна буде провести як семінар, так і презентацію. 

На верхніх поверхах самої вежі теж є вільний простір, але що там саме буде, ще не визначили, але декілька ідей вже є. Там знаходяться приміщення невеликі за площею, тому треба придумати так, щоб вони стали цікавими для житомирян. На сьогоднішній день цей простір розглядається під проведення виставок і тому подібне. Останній поверх вежі, добре підходить під інтерактивний майданчик, де будуть застосовані сучасні інформаційні технології, що дасть змогу створити там інтерактивний музей або простір, який можна буде використовувати під різні цілі. 

Проект буде реалізовуватись за фінансової допомоги німецької урядової компанії GIZ. Міська рада планує виділити на цей проект 8 мільйонів гривень. Пахолюк говорить, що реставрація вежі буде коштувати 10 мільйонів гривень. Наразі, виділено 2 мільйони на початок робіт. Пізніше будуть потрібні кошти ще. Каже, що на наступній сесії міськради, будуть просити виділити додатково ще 6,5 млн грн, щоб закінчити роботи вчасно. Завершити роботи з реконструкції водонапірної вежі хочуть до кінця поточного року. 

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.