П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Хорватська компанія займається виготовленням обладнання для сміттєпереробного заводу в Житомирі

На стадії закінчення знаходиться обляднання для проекту сміттєпереробного заводу, яке завершує виготовляти хорватська компанія “Tehnix”. Будувати виробничі цехи заводу планують розпочати в березні. 

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього” 

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповів про це у дописі на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук. За його словами хорвати закінчують виробництво обладнання, яке буде використано у проектуванні сміттєпереробного заводу в Житомирі. Незабаром, у березні буде розпочато будівництво виробничих цехів майбутнього заводу. Називає це класним проектом для найкращого міста. Мер зазначив у дописі, що важко бути першим, Житомир знов перший в Україні. Це дуже добре. Він також поцікавився, хто готовий стати партнером для виготовлення обладнання для переробки відходів та сміттєвозів у нашому місті, бо хорвати шукають таких. 

Нагадаємо, що раніше житомирський мер пояснював як буде працювати сміттєпереробний завод, він розповів весь шлях, який має пройти сміття від контейнера до кінцевої фази переробки. У жовтня минулого року інспекція з благоустрою Житомира мала розчистити земельну ділянку, на які планується будівництво заводу по переробці сміття. 

У Житомирі сьогодні дуже актуальним є питання переробки відходів. Полігон для їх зберігання давно вже переповнений та вже не може приймати побутові відходи, яких стає дедалі більше. Тому будівництво такого заводу є дуже потрібним для Житомира. Фірма з Хорватії, яка має займатись будівельними роботами не захотіла починати працювати взимку, бо це дорого, тому планують почати вже весною. Також, їх представники на сесії міської ради розповіли про те, що у них сто відсоткова переробка сміття та орієнтовно завод буде коштувати біля десяти мільйонів євро. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.