П’ятниця, 26 Квітня, 2024

«Велике будівництво»: на Житомирщині ремонтують дорогу до села, де жив Бальзак

 

З цим селом на Житомирщині, шлях до якого нині активно ремонтують, тісно переплелась історія, пов’язана з життєвою та творчою стежиною відомого романіста й драматурга з Франції, якого звуть Оноре де Бальзак, пише zhytomyr-future.com.ua.

Взагалі одна з найважливіших подій в його житті — вінчання з російською підданою і, водночас, графинею з Польщі — Ганською Евеліною теж відбувалося в Житомирській області. Вінчалася пара в одному з бердичівських костелів. Про це повідомляє ”Укрінформ”.

У селі ж Верхівня, що на Житомирщині, нині активно триває капітальний ремонт дороги, яка веде до цього населеного пункту. Сам же шлях простіше описати назвою Попільня-Ружин. Він і веде до Верхівні. У селі, до речі, ще й розмістився музей літературного, а також меморіального спрямування, присвячений саме творчості Бальзака.     

3

Ремонтні роботи в умовах коронавірусу

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі облдержадміністрації Житомирщини. У повідомленні також зазначається, що ремонт шляху став можливим завдяки реалізації, втіленню проєкту під гучною назвою «Велике будівництво». Днями проконтролювати та оглянути об’єкт, а також на власні очі побачити, як тривають ремонтні роботи, приїхав й особисто очільник Житомирської області — Віталій Бунечко. Шлях же, який нині ремонтується, зауважимо, призначений для загального користування та має місцеве значення.   

Як акцентує керівник Житомирщини, реалізація конкретного проєкту, пов’язаного з будівництвом дороги, про який нині йде мова, реалізується достатньо вдало, дотримуються усі норми, вимоги, аби співробітники, які виконують ремонтні роботи, були в безпеці та відчували себе захищеними, працюючи навіть під час карантину. Звісно ж, і про протидію COVID 19 ніхто не забуває, зокрема й під час ремонту шляхів. Наразі ця справа вкрай важлива, отож, дотримуючись всіх правил безпеки, вимог карантину, як бачимо навіть на цьому конкретному прикладі, нині активно ремонтуються дороги.

Що заплановано зробити в межах проєкту?

Відомо, що проєкт під назвою «Велике будівництво» складатиметься з декількох важливих етапів. Зокрема, заплановано відновити проїжджу частину, яка матиме довжину більше шести кілометрів. Також не забуваємо й про таку складову, як процес ліквідації чагарників, після чого дорожниками передбачено ще й рівний шар влаштувати, використовуючи суміш зі щебеню та піску; ще одним кроком фахівців стане влаштування асфальтобетонного покриття  й  нижнього шару, що вирівнюється, на різних ділянках шляху.

4

Окрім всього іншого, в планах, завдяки проєкту, реалізувати й ряд інших важливих нововведень: встановити дорожні знаки, нанести розмітку, облаштувати майданчик, де контролюватиметься вага транспорту, встановити декілька автопавільйонів, а також металевий бар’єр тощо.

Замовником робіт є департамент Житомирської ОДА, котрий спеціалізується конкретно на питаннях і проблемах регіональному розвитку. Фінансується ж ремонт дороги, про який ми сьогодні розповідаємо, з Державного дорожнього фонду. Кошторисна вартість проєкту становить більше 62 мільйонів гривень. Минулого ж року з цих коштів було використано на ремонт шляху майже 8 мільйонів гривень. Ще близько 55,5 мільйонів гривень планується використати на ремонт дороги вже цього року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.