П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Житомирі анонсували будівництво нових тролейбусних ліній

За допомогою грантових грошей у Житомирі планують збудувати декілька нових тролейбусних ліній. Про це повідомив міський голова Сергій Сухомлин під час брифінгу. Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Брифінг був присвячений підписанню кредитного договору на придбання нових тролейбусів між житомирським ТТУ та ЄБРР.

Як розповів мер, кредитна сума дорівнює 10 млн євро. А ось грантову угоду, яка буде додатком до цього проекту, збираються підписати під кінець січня 2019 року.

«Грант складатиме 2 млн євро. За рахунок цих коштів ми плануємо збудувати нові тролейбусні лінії. Розглядаємо кілька варіантів. До прикладу, на Мальованку, в район Аеропорту та інші», – розповів Сухомлин.

Також мер зазначив, що кредит місту буде надано на термін 10 років. Частково гроші підуть на зведення миючого комплексу та покращення матеріальної частини тролейбусного управління, але основні кошти підуть на закупівлю електротранспорту.

Далі міський голова розказав, що очікувана кількість транспорту – біля 50 тролейбусів. Зокрема, кошти по проекту будуть виділені суто на закупівлю електротранспорту.

«Ми розглядали електробуси, але ЄБРР не готовий давати кошти на китайські. Перш за все вони будуть підтримувати європейських виробників. Вартість сучасного електробуса польського виробництва «Соляріс» приблизно 450 тисяч євро. За ці кошти ми зможемо придбати майже 2,5 тролейбуси», – розповідає мер, а також зазначає, що купувати нові тролейбуси для Житомира будуть за процедурою Європейського банку реконструкції і розвитку.

Договір кредитування для того, щоб купити тролейбуси для Житомира, підписали у столиці 29 листопада керівник ТТУ та представник ЄБРР. Після надходження першої частини коштів, нові одиниці транспорту будуть поставлені через  40-50 тижнів.

Довідка: Європейський банк реконструкції та розвитку (Євробанк, ЄБРР) – міжнародний кредитно-фінансовий інститут, який допомагає країнам від Європи до Центральної Азії, для того, щоб ці країни, проводили ринкові реформ та інтегрували свої економіки у міжнародні господарські зв’язки. Створений банк у 1991 році. Штаб-квартира знаходиться у Лондоні.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.