Вівторок, 19 Березня, 2024

У Житомирі встановлюють світлодіодне освітлення на Мальованці

Модернізація освітлення є дуже важливим у питанням розвитку будь-якого міста, так як це економить бюджетні кошти та робить місто більш безпечним для проживання громадян. У Житомирі запланували повністю перейти на світлодіодне освітлення вулиць міста до весни 2019 року.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього» з посиланням на Житомир.info

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин написав про оновлення освітлення міста на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. Житомир хоче стати першим містом в Україні, яке повністю перейде на світлодіодне освітлення. Для цього необхідно замінити біля 7.5 тисяч міських ліхтарів. Приблизно роботи по заміні старих ліхтарів повинні бути завершені весною цього року. З самого початку січня поточного року було замінено 785 ліхтарів. Це вже надає місту економію біля 50-60 відсотків.

«Зараз закінчують замінювати застаріле освітлення на Мальованці, вже після обіду бригади почнуть працювати на майдані Соборному», – написав Сухомлин.

А вже у своєму інтерв’ю житомирський мер акцентував увагу, що оновлення світильників – це перший великий проект, який планують закінчити у 2019 році.

Сергій Сухомлин, зокрема, зазначив, що перехід на світлодіодне освітлення буде закінчено у цьому році, бо ми вже отримали практично всі необхідні ліхтарі відповідно проведеному тендеру. Частина з них була встановлена у грудні того року, а вже за січень 2019року КП «Міськсвітло» та підрядники мають встановити більше 2 тисяч ліхтарів. Ці роботи мають бути закінчені до весни.

 «…протягом декількох місяців, до весни, повинні закінчити переведення всього вуличного освітлення на світлодіодне. Це перший з великих проектів, який ми повинні закінчити в цьому році, а почали в минулому…», – сказав міський голова.

Нагадаємо, що впроваджувати сучасну систему міського вуличного освітлення  у  Житомирі почали у 2016 році, було встановлено 5200 LED-ліхтарів. На це тоді було виділено 18 мільйонів гривень з житомирського бюджету, а також залучалися гроші з Державного фонду регіонального розвитку.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.