Четвер, 25 Квітня, 2024

7 помилок які скорочують життя ноутбука

Всім хочеться, щоб їх ноутбуки працювали довго і стабільно. Але далеко не всі знають, що при цьому мало не кожен день самі роблять помилки, які скорочують термін служби ноутбука. Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

А все тому, що зі складною технікою потрібно працювати певним чином. Інакше почнуться проблеми і з батареєю, і з системою охолодження, і з іншими важливими елементами конструкції. У цій статті спробуємо розповісти вам, які найбільш часто здійснювані помилки рано чи пізно призводять до ламання ноутбуків.

Тримати його на колінах в процесі роботи

У такому положенні повітряний обмін, необхідний для охолодження процесора, виявляється неефективним. Тому дуже довго працювати в такому положенні не можна. Рішення – невеликі охолоджувальні панелі або підставки. Вони якраз дають додатковий простір для вентиляції, а працювати з ними досить зручно – на ноги нічого сильно не тисне.

Не вимикати його після роботи

Коли він, наприклад, постійно підключений до зарядного пристрою, для деяких досить просто його закрити і піти у своїх справах. Однак це заважає пристрою отримувати необхідні і не дуже потрібні оновлення, без яких його робота буде не такою ефективною. Так що хоча б раз у кілька днів ноутбук варто виключати повністю.

Переміщати його, утримуючи за екран

Якщо за нижню частину – то це ще добре – вона якраз з’єднана жорсткими болтами, та й корпус зазвичай додатково зміцнюється зсередини. У екрана таких підсилень немає, тому це може привести до його деформації. І тут вже нічого не поробиш – заміна екрану завжди буде коштувати дорого.

Використовувати HDD, а не SSD

Це два різних типи жорсткого диска. Перший ще зустрічається у старих моделей, а другий – куди більш сучасний і ефективний. В принципі, навіть на стару модель його можна встановити – в сервісі таку послугу вам нададуть. І вона серйозно продовжить термін роботи всього пристрою.

Носити його з собою прямо в сумці з іншими речами

В який ви ж носите і все інше – пристрій виявляється нічим додатково не захищений, дряпається, отримує удари і поштовхи. Краще вже спочатку поміщати його в особисту сумку або чохол, а тільки тоді відправляти у велику сумку. Крім того, чохли і мішки додатково захищають ноутбук і від температурних коливань.

Багато вкладок в браузері

Вони витрачають занадто багато оперативної пам’яті, шляхом чого пристрій буде перегріватися. Особливо якщо ваш браузер не відрізняється особливою ефективністю, типу Google Chrome. Так що краще просто зберігати потрібні сторінки в панель закладок, а не зберігати їх постійно відкритими.

Не забувати про перезавантаження

Так, для нормальної роботи пристрою, його потрібно періодично перезавантажувати. Особливо це актуально для старих комп’ютерів, які до того ж, давно вже потрібно почистити від непотрібної інформації. Втім, деякі сучасні антивіруси такою можливістю володіють.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.