Вівторок, 19 Березня, 2024

Стало відомо, коли українцям варто чекати 5G

У нинішньому році п’яте покоління мобільного зв’язку (5G) в Україні не з’явиться. За попередніми оцінками, це може бути не раніше 2020 року.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

За словами голови Національної комісії регулювання зв’язку та інформатизації Олександра Животовського, чутки про запуск новітнього стільникового стандарту не більше ніж реклама та піар. При цьому він додав, що поки хто-небудь у світі не знайде спосіб, як на цьому заробити кошти, все це будуть лише запуски у рамках тестів і PR.

Для нового виду зв’язку потрібні додаткові радіочастоти і торги по ним можуть пройти не раніше кінця 2019 року.

Додамо, що на початку осені 2018 року екс-заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків розповів, що стандарти 5G ще знаходяться у розробці, але новітня технологія обов’язково з’явиться в Україні.

Сьогодні мобільний зв’язок – вже не просто дзвінки і повідомлення. Наразі головна задача мобільної мережі – бездротова передача даних, підключення до всесвітньої мережі Інтернет. Щодня ми чуємо про 3G, 4G, 5G. G – це англійська  літера, що означає слово Generation («покоління»).

5G (fifth generation) – це п’яте покоління технологій мобільного зв’язку з величезною швидкістю передачі даних – кілька гігабіт на секунду. Нещодавно в Швеції встановили черговий рекорд – 15 Гбіт / с. Це в 40 разів швидше діючих бездротових мереж.

Ще 5G зменшує затримку сигналу (в залежності від середовища поширення і використовуваної частоти, сигнал буде приходити до одержувача з тією чи іншою затримкою) до однієї мілісекунди – проти 10 мілісекунд в мережах 4G і 100 мілісекунд в 3G.

Раніше повідомлялося також, що Ілон Маск зробив перший крок до глобального Інтернету. У Каліфорнії успішно стартувала ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX, яка несла перші супутники для забезпечення глобального інтернету Starlink.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.