Четвер, 25 Квітня, 2024

У Житомирській міській раді обговорили проект регуляторного акту для запровадження єдиного квитка

Житомир –це перше місто в нашій країні, де комунальний громадський транспорт було обладнано валідаторами для безконтактної оплати проїзду платіжними картками.

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”.

Управлінням транспорту і зв’язку  міської ради було зроблено проект регуляторного акту «Про запровадження єдиного квитка в  місті Житомирі».

Вчора, 21 грудня, у міській раді було проведено обговорення проекту з громадськістю. Під час зустрічі було зазначено, що головною метою проекту регуляторного акту є створення зручності, уніфікації технологій та способів оплати проїзду пасажирів та багажу у житомирському пасажирському транспорті, зменшення готівки у транспорті перевізників та фінансування на  їх інкасацію, перехід мешканців  на безготівкові розрахунки за допомогою карток, зробити більш зручним проце розрахунків за послуги транспорту у місті, введення  повного, адресного обліку перевезення громадян, які мають пільги.

 За словами начальника КП «Житомиртранспорт» Івана Фурлета, на зустрічі були присутні біля 30 житомирян. Жоден не був проти.

«Основні питання, якими цікавилася громада, стосувалися тарифів і картки житомирянина. Тобто, проект було підтримано, та відповідне питання буде виноситись на найближче засідання виконавчого комітету», – зазначив Фурлет.

Довідка: Рік тому набув чинності закон про е-квиток – єдиний документ для проїзду на всі види громадського транспорту. Е-квиток – це пластикова карта, яку можна поповнювати на певну кількість поїздок і за якою можна їздити в комунальних автобусах, тролейбусах і трамваях і метро. Оплатити послугу можна за допомогою  валідатора, який об лаштований у салоні, – треба лише прикласти до нього карту, і кошти будуть зняті з вашого рахунку.

Все, що стосуються цього проекту, необхідні матеріали та документи, можна знайти на офіційному сайті  Житомирської міської ради за посиланням «Регуляторна діяльність».

Для отримання детальнішої інформації треба звернутися до управлінням транспорту і зв’язку  міської ради (м. Житомир, майдан  ім. С.П. Корольова, 4/2,  тел.: (0412) 48-11-99 ).

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.