П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Житомирський оздоровчий центр братів Кузьміних переїхав та розширив напрямки реабілітації

У Житомирі реабілітаційний центр братів Кузьміних, який безкоштовно оздоровлює військових, переїхав на іншу адресу. Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Тепер центр буде знаходитись на вулиці Вітрука, 18. За словами голови БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних» Сергія Кузьміних, тут більше і світліше приміщення, також воно доступніше для людей, поруч транспортна розв’язка.

 «Більш цікавий підхід, коли відкритий простір, коли усі всіх бачать, займаються, тут 200 кв.м. Це стимулює і надихає», – розповів Кузьміних.

Стіни центру прикрашають мотиваційні надписи, в зоні занять знаходяться вертикалі затор, модулі, тренажери та інше медичне реабілітаційне обладнання. Також засновник центру звертає увагу, що зміни відбудуться безпосередньо і в реабілітаційній програмі. Він говорить, що буде багато нових напрямків у реабілітації, тому що вони бачать, які проблеми є у військових, яка саме їм потрібна реабілітація та який саме напрямок обрати.

«Команда буде змінюватись, напрямки реабілітації будуть розширюватись. Інтерактивна кімната, ти дивишся, а телевізор повторює, або ти за ним повторюєш. Це більше для дітей та для неврологічних травм. Напрямки кінезіотейпування, TRX. Тобто, напрямки будуть значно розширюватись», – говорить пан Сергій.

Допомагали з переїздом багато людей: друзі, волонтери, АТОвці. Багато чого було зроблено власноруч, наприклад, поручні для занять біля дзеркала.

Офіційно реабілітаційний центр Кузьміних після модернізації та переїзду не відкритий, але вже приймає людей. Засновники центру говорять про свою амбіційність у цьому напрямку. Вони планують відкрити костел на базі центру. Але це все у планах, бо треба усувати багато технічних моментів.

За словами Кузьміних, потрібно доробити фасад, зробити активний модуль, закупити лімфодренажну систему. Щоб центр був довершеним, треба багато сил та ресурсів, грошей. Саме тому Сергій Кузьміних звертається до всіх небайдужих за допомогою, щоб не залишались осторонь і долучалися до такої важливої та потрібної справи.

Нагадаємо, що реабілітаційний центр Кузьміних відкрився у Житомирі у 2017 році. Вже за 2 місяці роботи у ньому пройшли повний курс лікування 15 людей.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.