Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Житомирі пройшов форум «Космічні технології для агробізнесу»

25 січня у Житомирському агроекологічному університеті вперше пройшов форум «Космічні технології для агробізнесу». Головною ідеєю заходу є застосування космічних технологій для того, щоб збільшити врожайність та розвивати виробництво в агробізнесі. Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Спеціалісти, діяльність яких пов’язана з космічною та аграрною, на форумі показали можливості технологій та змогли обмінятися досвідом.

Як розповів ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан, практично всі спеціалісти цієї тематики знаходяться в університеті, на базі якого було створено регіональний космічний центр «Полісся». Сьогоднішній форум – це місце для дискусії, де присутні зможуть обмінятися досвідом та різноманітною інформацією.

«Визначили, яка інформація потрібна безпосередньо виробникам і яку інформацію можуть надавати відповідні структури, служби, використовуючи технології космосу», – зазначив Скидан.

Скидан також зазначив, що за допомогою космічних технологій можна отримати великі можливості і вони швидко можуть окупитися.

За словами начальника Національного центру управління та випробувань космічних засобів Володимира Присяжного, в нашій країні збільшилася кількість агрогосподарських підприємств, у яких є великі землі і вони використовують різноманітні технології.

«Тому ми хочемо впровадити саме на Житомирщині високотехнологічний аграрний спосіб використання земель за допомогою космічних засобів», – сказав Присяжний.

Голова Федерації органічного руху України Євген Милованов розповів про те, що для того, щоб чітко рухатися у 21 столітті, треба кооперуватися з космічними напрямками. Житомирська область є однією з батьківщин галузі.

«Сільське господарство, і, зокрема, органічне виробництво найближчим часом більш тісно буде переплітатися та співпрацювати з космічними дослідженнями», – додав Милованов.

Наостанок голова Асоціації «Ноосфера» Михайло Рябоконь анонсував, що у Житомирі буде створено інжинірингову школу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.