Вівторок, 19 Березня, 2024

У Житомирі представили проект реконструкції драмтеатру

Реконструкція житомирського драмтеатру передбачатиме створення музейно-виставкової зони, розташування кафе та кав’ярні, будівництво панорамного ліфту. Сам глядацький зал планують оформити в сірих та блакитних тонах зі стелею з ефектом зоряного неба. Проект реконструкції драмтеатру також включає і зміну зовнішнього середовища, яка стосується паркової зони поряд з будівлею театру. Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Головна сцена Житомирщини не знала змін та реконструкції з моменту відкриття. Проте вже у 2019 році розпочнеться модернізація Житомирського академічного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги. Саме тут створять модерністський культурний та відкритий простір.

«Наразі проект реконструкції драмтеатру проходить експертизу. Після цього будемо оголошувати тендер на виконання робіт, і після його результатів – розпочнеться втілення змін», – розказав директор департаменту регіонального розвитку ОДА Євген Кульчицький.

З часу відкриття музично-драматичного театру ім. І. Кочерги у Житомирі в культурний об’єкт не було жодних капіталовкладень, тим паче не було жодної реконструкції. Проект реконструкції театру вже розроблений, а самі роботи планують розпочати у 2019 році. Оновлений драмтеатр має стати світлим та модерністським відкритим простором.

Проектом передбачена зміна навколишнього середовища театру – паркова зона, яка б приваблювала нового глядача. Згідно з проектом, у холі на першому поверсі планується встановити рецепцію, де одразу можна буде придбати квитки. Також планується розмістити невеличку кав’ярню, додати більше освітлення. На другому ж поверсі – організувати музейно-виставкову зону, у холі на третьому поверсі – кафе. Відповідно до концепт-дизайну, стеля матиме ефект зіркового неба. Глядацький зал буде витриманий у темних сірих та блакитних тонах. Крім того, планується будівництво панорамного ліфту для забезпечення доступності театру для осіб із інвалідністю.

У ОДА зазначають, що орієнтовна вартість будівельних робіт складе 35 млн грн. Для реалізації проекту планується залучити кошти обласного та міського бюджетів, а також Державного фонду регіонального розвитку.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.