П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Житомирі офісний центр на Київській продовжать будувати після зміцнення прилеглих будинків

У Житомирі планували побудувати сучасний торгово-офісний центр по вулиці Київській замість будівлі колишнього радіовузла. Про це будівництво почали говорити ще у 2017 році. Але, на сьогоднішній день на місці будівництва розташований тільки будівельний майданчик. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Як повідомив радник житомирського мера Олександр Черняхович, будинок, що розташований поруч, дав тріщину, тому мерія висунула умову забудовнику, що продовжити будівництво офісного центру можна буде продовжити лише тоді, коли буде зміцнено фундамент сусіднього будинку. Черняхович розповідає, що проблема досі не вирішена. Коли розпочинали підготовчі роботи, була проблема з грунтами, тому будинки дають осадку та тріщини. Тому і була зроблена домовленість про те, що поки не укріплять будинки, роботи по будівництву не почнуться. Спочатку потрібно зміцнити будинки, заспокоїти мешканців, а вже потім починати будувати. Зміцнення мають розпочати ще до Нового року.

Також радник міського голови пояснив, як буде відбуватись зміцнення сусіднього будинку. Використовується спеціальна бурова машина, яка повинна зробити отвори, в які потім заливають спеціальну суміш, що має зміцнити фундамент, бо саме з ним проблема, а не в коробці будинку. 

Представники інвестора підтвердили, що вони погоджуються на таку умову. Вони говорять, що були на обстеженні сусіднього будинку разом зі спеціалістами. Тріщини дійсно є, але остаточна причина їх появи не зрозуміла. Інвестор замовляв неодноразово проект реконструкції в НДІ, і там відповіли, що це могло викликати і будівництво, а могли і техногенні води, а також те, що поруч їздить трамвай. Причину ніхто не зможе сказати. Представники інвестора зазначили, що враховуючи ситуацію, яка склалася, людей ніхто не кине напризволяще, тому було прийнято рішення взяти на себе організацію та профінансувати укріплення фундаменту. Кажуть, що їм це коштувало близько 2 мільйонів гривень. Про терміни будівництва, зазначили, що офісний центр має бути побудований до осені 2020 року. 

Нагадаємо, що у Житомир збирають провести реконструкцію музею Космонавтики. Реконструкція запланована на наступний рік. Про це повідомили під час засідання бюджетної комісії Житомирської міської ради. Також музей хочуть розширити, для цього просять виділити додаткову ділянку землі.

!"

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.