П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У житомирському музеї встановлять симулятор космічного корабля

У Житомирському музеї космонавтики встановлять симулятор, який буде імітувати пілотований космічний корабль. 

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Через деякий час, всі бажаючі відвідувачі музею, зможуть стати пілотом космічного апарату. Про це повідомили на офіційній сторінці музею Космонавтики у соціальній мережі Фейсбук. 

Працівники музею зазначають, що проект цього симулятора дуже багато обговорювався, було багато обіцянок стосовно нього, але ось він вже на стадії, коли вносяться останні корективи, доопрацювання та зовнішнє оформлення імітації космічного корабля. Незабаром симулятор зорельоту буде у музеї. Головне, те, що даний проект є унікальним для нашої країни. Цікаво, що до цього моменту схожі тренажери використовували лише під час підготовки авіаційних пілотів-професіоналів. 

У музеї відмітили, що цей симулятор не є дитячою іграшкою, тому що у його створенні брали участь справжні фахівці космічної галузі. Працівники музею говорять, що дуже радіють з того, що вони зможуть почати підготовку майбутніх космічних пілотів, бо впевнені, що для когось такий тренажер може стати поштовхом для отримання справжньої професії. 

Космічний симулятор був придбаний за один мільйон гривень у ТОВ “Лінкстар”. Тендер на цю закупівлю відбувся влітку 2019 року.

Нагадаємо, що у Житомирському музеї Космонавтики планують провести реконструкцію. Цю інформацію повідомили під час засідання бюджетної комісії міської ради. Метою цього проекту є підвищення туристичної привабливості Житомира. Також на комісії було обговорено питання розширення території музею, бо за словами представників музею, їх території вже не вистачає для повноцінної роботи закладу. Поряд з музеєм знаходиться ділянка землі, яка належить міській раді, саме за неї і вели розмову.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.