П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Мер Житомира озвучив три великих проекти бюджету участі

У 2020 році у Житомирі буде винесено на голосування три масштабні проекти бюджету участі. Це створення “Експериментаніуму” на базі кінотеатра “Космос”, реконструкції Старого та Нового бульварів. 

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього” з посиланням на Житомир.info

Інформацію про ці проекти надав в інтерв’ю міський голова Житомира Сергій Сухомлин. За його словами голосувати мешканці Житомира будуть за дитячий “Експериментаніум”, що буде знаходитись у приміщенні кінотеатру “Космос” на Польовій, а також за роботи з реконструкції Старого та Нового бульварів. Він зазначає, що сума грошей, які будуть виділятись на ці проекти практично однакова, загальна сума, яка закладена в бюджет на них близько 18 мільйонів гривень. 

Мер розповів деталі проектів

Житомирський міський голова повідомив, що “Експериментаніум” є капітальним ремонтом приміщення кінотеатру “Космос”, а також благоустрій території навколо кінотеатру та обладнання його для повноцінного функціонування. Такі “Експериментаніуми” можна побачити в Києві та Одесі. В таких місцях діти можуть знаходитись півдня, не помічаючи часу, бо їм там буде дуже цікаво. Старий бульвар буде реконструйовано, а Новий бульвар буде облаштовуватись у форматі нового сучасного громадського простору із системами безпеки та реконструкцією фонтану. На обох бульварах у вихідні дні відпочиває багато житомирян і вже потрібно розширювати зону пішохідної вулиці Михайлівської, бо там у вихідні стає мало місця. Мер говорить, що потрібно проводити реконструкцію майдану Корольова, Нового бульвару так, щоб містяни могли з Михайлівської переходити через майдан на Новий бульвар, потім на Старий, а звідти у парк Гагаріна та міську набережну, яка зараз знаходиться у стані оновлення. 

“Ми чекаємо, коли обласна рада готова буде долучитися до цієї реконструкції. І якщо вона піде на співфінансування, то це чудово. Також це можуть бути державні кошти – фонду регіонального розвитку чи фонду соціально-економічного розвитку, якщо буде ініціатива народних депутатів від Житомира. Ми поки що працюємо над цим питанням”, – сказав Сухомлин.

Але мер зазначив, що Старий бульвар не будуть реконструювати повністю, а також згадав про “Клітку”. Планується реконструювати перший та другий бульвари, а третій поки чіпати не будуть, бо його реконструкція пов’язана з будівництвом Палацу спорту. Повинно бути прийняте остаточне рішення про його будівництво, лише тоді будуть вирішувати питання по реконструкції третього бульвару, а також про те, як розмістити атракціони для дітей, щоб вони доповнювали проект Палацу спорту. 

Про “Клітку” мер сказав, що є проект, який має подивитись один відомий архітектор, але поки про це рано говорити. Один з варіантів перетворення “Клітки” може бути формат музею. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.