Вівторок, 19 Березня, 2024

До 2024 року 4G інтернет може з’явитись у кожному селі на Житомирщині

 

Український Уряд провів перерозподіл частот 800-900 МГц, що дозволяє операторам зв’язку покривати швидкісним інтернетом 4G всю країну. Далі розкаже “Місто майбутнього”

В Кабінеті міністрів планують до 2024 року покрити мобільним інтернетом 95 відсотків території України. За словами експерта телекомунікаційного ринку Романа Химича, це рішення надає дозвіл операторам на тих частотах, які вони вже використовували, підключити обладнання для четвертого покоління. У 2018 році операторам надали для користування частоти 2600 МГц і 1800 МГц, враховуючи, що першу частоту раніше не використовували. Зараз розмова йде про діапазон 900 МГц. Роман каже, що особливі труднощі у технічному плані відсутні, треба щоб було наявне обладнання, кошти та час. 4 роки вдосталь. Працювати з 4G оператори розпочнуть з цього року і продовжать протягом декількох років. 

До кінця осені цього року 4G на частоті 900 МГц має з’явитися у всіх регіонах України та надалі його покриття буде поширюватись. 

Химич зазначає, що це важливо тим, що тепер будуть охоплюватись села, бо зараз часто за містами та селищами міського типу немає інтернета навіть фіксованого. Наразі, відсутні тарифи, які б не передбачали хоча б якісь обсяг послуг доступу до мережі Інтернет. Це говорить про те, що буде збільшена територія, на якій громадяни України зможуть залишатися на високому та комфортному рівні послуг зв’язку. Тому експерт переконаний, що за чотири роки покрити всю територію країни цілком можливо. 

Нагадаємо, що у Житомирі повідомили про те, коли буде запущена в дію тролейбусна лінія, яка з’єднає центр міста з районом Мальованка. Зараз розробляється проект будівництва, який дозволить запустити електротранспорт по новому маршруту. Також відбулося засідання комісії по безпеці дорожнього руху, на якій обговорили деталі та внесли потрібні зміни до плану будівництва.  

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.