Субота, 20 Квітня, 2024

У Житомирі розповіли, коли запустять тролейбусну лінію на Мальованку

У Житомирі розробляють план стосовно будівництва нової тролейбусної лінії, що дозволяє запустити електротранспорт на Мальованку. Документи за проектом вже практично готові. Далі розкаже “Місто майбутнього”

13 лютого в Житомирській міській раді пройшло засідання комісії з безпеки дорожнього руху, на якій обговорили деталі проекту та внесли потрібні зміни. 

За словами начальника управління транспорту та зв’язку Костянтина Підпокровного, проект вже готовий та знаходиться на стадії вивчення фахівцями. Відбулося засідання комісії з безпеки дорожнього руху, під час якої були узгоджені питання про схему та організацію руху, виїзду, зупинок тощо. Зараз йде напрацювання зауважень, після чого проектант має внести необхідні корективи. Далі оголошується тендер, щоб визначити підрядника, який буде за грантові кошти ЄБРР будувати нову тролейбусну лінію. 

Підпокровний зазначив, що відповідно до схеми руху, електротранспорт на Мальованку буде рухатись з центру Житомира по вулиці Леха Качинського та Чуднівській, біля магазину “Океан” буде поворот на вулицю Героїв Пожежних, далі він буде прямувати до кінцевої зупинки, яка буде розташована біля фабрики “Крок”. Там також буде облаштоване кільцевий розворот тролейбуса. 

Про те, коли буде розпочато будівництво, Підпокровний говорить обережно. Каже, що якщо все піде за планом, то підрядник має приступити до робіт орієнтовно влітку 2020 року. Але все буде залежати від тендеру. Тобто, якщо не виникне затримка у проведенні тендерної закупівлі, яка буде проводитись за нормами та правилами ЄБРР, тоді можна буде розпочати працювати в липні-серпні. Але, треба розуміти, що підрядна фірма може визначитись і через декілька місяців. 

Нагадаємо, що раніше директор житомирського “Водоканалу” заявив, що у місті немає тиску води у зв’язку з роботами з модернізації магістрального водопроводу та попросив містян поставитись до цього з розумінням.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.