Четвер, 18 Квітня, 2024

Директор “Житомирводоканалу” заявив, що тиску води немає, бо проводиться модернізація трубопроводів

Тиск води в Житомирі пов’язаний з модернізацією основних магістральних систем, яка зараз відбувається у місті.

Далі розкаже “Місто майбутнього”

Брифінг у міській раді

Директор КП “Житомирводоканал” Андрій Нікітін звернувся з проханням до житомирян зрозуміти, що робиться дуже важлива робота. У Житомирській міській раді відбувся брифінг, на якому він розповів про те, як виконуються роботи з реконструкції водоканалу. За його словами, у лютому закінчиться роботи з реконструкції першої ділянки магістрального водопроводу, яка вже працює та постачає воду містянам. Він також показав світлини з об’єктів та розповів детальніше про ділянку, на якій йдуть роботи. Малий тиск води в центрі міста, а також на Польовій, в Зарічанах тощо виник через перекриття певних ділянок. Це пов’язано з технічними роботами. 

Нікітін розказав, що раніше вода йшла з водоканалу на Зарічани, потім на центр Житомира та на промислову зону. Через сьогоднішнє перекриття, вода прямує через місто, дюкер, потім назад через Зарічани. Всі роботи ведуться з використанням найякісніших матеріалів. Закінчити роботи планують на початку червня цього року. Тоді ж буде відновлений нормальний тиск води. Але не надовго, бо далі почнуть роботи з реконструкції наступної великої частини магістрального трубопроводу. Тому протягом всього 2020 року будуть перебої з подачею води. Але оновлення потрібно, тому керівник підприємства просить поставитись до цього з розумінням.

Оновлення каналізації та якість води

Крім того, що зараз відбувається ремонт трубопроводів, у місті також проходить будівництво каналізаційних очисних споруд. Зокрема, це стало можливо завдяки тому, що зима у цьому році тепла. Модернізація очисних споруд є найбільшим інвестиційним проектом Житомир за останні тридцять років, тому всі мешканці відчують покращення якості води.

Нікітін також зазначив, що на сьогоднішній день вода краща, ніж у місяці, коли на вулиці тепло, вона прозора, без запаху. Але все одно на підприємстві намагаються постійно покращувати її якість, наскільки це дозволяють сьогодні очисні споруди. Також, відбувається постійний підбір та пошук тих реагентів, які забезпечать хорошу якість води. Але головним чинником, який впливає на воду є так званий трубний фактор. Вода може псуватись під час транспортування у трубопроводах, тому їх обов’язково потрібно замінювати. Для того, щоб вчасно замінювати старі водопровідні та каналізаційні труби треба сто мільйонів гривень на рік.

Очільник Водоканалу також зазначив, що житомирянам буде надана пропозиція додати в тарифікацію певні гроші для того, щоб завантажити фільтри активованим вугіллям, що прибере неприємні запахи та присмаки. Для цього планують провести два етапи громадських обговореннь, і якщо містяни погодять такий крок, тариф буде збільшено орієнтовно на одну гривню.

Нагадаємо, всі проекти по оновленню систем водопостачання та водовідведення проводяться за гроші Світового банку. Завдяки цьому у Житомирі модернізують очисні споруди води та каналізації, а також оновлять десять кілометрів трубопровідних мереж. Також заплановано побудувати новий очисний комплекс, який зможе якісніше очищувати воду.

"

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.