Субота, 20 Квітня, 2024

У Житомирі хочуть змінити рух маршрутних автобусів

У Житомирі розробляють нову схему руху маршрутної мережі, до якої входить більше двадцяти маршрутів. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього” з посиланням на С-TV

Заплановано, що певні маршрути будуть змінені. Таку інформацію повідомив начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний. За його словами за основу взяли існуючу мережу, яка працює на даний момент. Вона оптимізована за принципом надати більше можливостей та простору для комунального транспорту. 

Практично 50% маршрутів будуть працювати по старій схемі, яка функціонувала до цього часу. Зміни відбудуться на тих маршрутах, які повністю або на 80-90 відсотків дублювали маршрути комунальних транспортних засобів. Ці напрямки або взагалі приберуть зі схеми руху або частково. Наприклад, це нововведення буде стосуватися 126 та 11 маршрутів. 

У Житомирській міській раді запевняють, що зміни не будуть стосуватись житомирян, які проживають на околицях міста, бо там зазвичай немає альтернатив маршрутним автобусам. 

Також з’являться і нові маршрутки, що будуть працювати як міські. Це маршрутні автобуси №21, 55, 88 та 66. Це діючі сьогодні маршрути 121, 108, 104. 

Коли нововведення набудуть чинності та почне працювати нова транспортна мережа в Житомирі поки невідомо, на даний час вона проходить стадію обговорення та опрацювання.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.