Четвер, 28 Березня, 2024

Електронний кабінет водія запрацював в Україні

21 грудня в Україні почав свою роботу Електронний кабінет водія. Тепер кожен може дізнатися детальну інформацію про власні авто та посвідчення водія, оплатити адміністративні правопорушення, переглянути історію будь-якого автомобіля за VIN-кодом та записатися в електронну чергу до сервісних центрів МВС.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Послуга доступна на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на Урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги». Доступ до е-Кабінету здійснюватиметься за допомогою цифрового підпису, BankID або MobileID.

За словами начальника Головного сервісного центру МВС Владислава Криклія, на сьогоднішній день послуги держави вийшли на новий якісний рівень. С початкової стадії реформи діджиталізація – наш головний пріоритет. Електронний кабінет – це на сьогодні її головне досягнення.

«Цей сервіс мінімізує витрати часу та зусиль клієнтів сервісних центрів МВС, робить найпопулярніші послуги однаково доступними для всіх громадян країни, виключає людський фактор та ліквідує корупційні ризики», – зазначив Криклій.

Раніше більшість послуг водіям надавалися безпосередньо у сервісних центрах МВС, тобто після особистого звернення громадян, для чого необхідно було бути присутнім у центрі. А інформаці. Про штраф можна було отримати тільки поштовим повідомленням.

А ось зараз водій може зайти у свій е-Кабінет та скористатися послугами, які переведені у зручний онлайн-формат. Наприклад, водій може:

  • переглядати інформацію про свої посвідчення водія (національне та міжнародне);
  • дізнатися всю інформацію про свої транспортні засоби (технічні характеристики, право власності, історії авто);
  • перевірити чи єі обтяження на ТЗ;
  • оперативно отримати повну інформацію про адміністративні порушення.

 Для того, щоб скористатися сервісом, користувачам необхідно буде проходити електронну ідентифікацію.

Сплачувати штрафи стало тепер теж простіше, вам не треба більше стояти у чергах та заповнювати платіжні документи вручну. У своєму кабінеті водій може оформити свій платіж та оплатити його онлайн. Також користувач може записатися на прийом до сервісного центру МВС, що зручно та не змушує стояти в чергах.

Надсучасним оновленням є надання можливості перевірити транспорт за VIN-кодом, що реально допоможе при продажу чи купівлі автівки.

Безкоштовно можна дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату та місце його останньої реєстрації, рік випуску та загальні технічні характеристики.

За 45,68 гривень у Електронному кабінеті водій зможе дізнатись інформацію про кількість попередніх власників, участь авто у ДТП, наявність заборони на продаж або обтяжень, страхування тощо.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.