Вівторок, 19 Березня, 2024

Проект «TUMI: шлях до школи»

Безпека пересування дітей є пріоритетом. Саме тому в Житомирі погодили інфраструктуру за даним проектом. Мова йде про облаштування відповідним чином переходів та критих велопарковок. Детальніше про подію розповість Житомир Майбутнього.

Проблемні ділянки дороги

Ще в 2019 році були виділені проблемні ділянки дороги в місті Житомирі. В результаті опитувань та досліджень Вересівська ЗОШ, ЖЕЛ №24, ЗОШ №36 та ЗОШ №8 стали учасниками проекту «TUMI: шлях до школи».

Координатором проекту є Аліна Кундіч, котра коментує мету ініціативи. За її словами, сам проект направлений на створення більш комфортних та безпечних умов для пересування дітей.

Заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук наголошує, що втручання в інфраструктуру біля навчальних закладів, перелічених вище, повинні бути доповненими належним зовнішнім освітлюванням пішохідних переходів. Навіть при складних погодних умовах пішохідна розмітка повинна бути добре видима. За словами Олександра Шевчука, це має величезне значення для безпеки дітей.

Фінансування

Профінансований проект та відповідні будівельно-монтажні роботи за кошти Німецького товариства міжнародного співробітництва. Таким чином, біля Вересівської школи планується зменшити площу центрального перехрестя та облаштувати відповідним чином пішохідні перехрестя. Планується встановлення додаткових засобів для зниження швидкості перед перехрестям навчального закладу.

Між ЖЕЛ №24 та вул. Шевченка, 105, 107 планується розширення та покращення пішохідної зони, передбачене встановлення установки з радіолокаційним індикатором швидкості.

Навпроти центрального входу в ЗОШ№ 36 планується облаштування піднятого пішохідного переходу, а навпроти входу в ЗОШ №8 – облаштування нерегульованого пішохідного переходу з острівцем безпеки.

Велопарковки критого типу

В рамках даного проекту передбачено впродовж червня-липня цього року встановлення велопарковок критого типу. Це допоможе зберігати велосипеди довгостроково.

Варто нагадати, що ще в минулому році 21 серпня реалізація проекту була підтримана місцевою владою. Адже таким чином розвиватиметься мобільність у навчальних закладах, безпека в цілому. Це свого роду заохочення для школярів пересуватися саме на велосипедах.

Відомо, що окрім виділених Німецьким товариством міжнародного співробітництва 150 тисяч євро, планується залучити ще 30 тисяч євро з місцевого бюджету.

Впроваджується проект комунальною установою «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради. Вона займається розробкою проектів, ініціатив, котрі сприяють збалансованому розвитку територій, управляє цими проектами. Агенція також займається активним фандрейзингом, тобто шукає, залучає ресурси для реалізації ініціатив та цікавих проектів. В рамкам агенції функціонує «Зелений офіс», котрий надає інформаційно-консультаційні послуги з питань впровадження енергоефективних проектів, заходів.

Проект «TUMI: шлях до школи»

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.