Вівторок, 19 Березня, 2024

Житомирський міський голова провів перевірку робіт з реконструкції набережної

Мер Житомира Сергій Сухомлин разом з радниками та підрядником побував на набережній річки Тетерів, де перевірив просування робіт з її реконструкції. 

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Мер перевірив хід робіт

Інформацію про це, міський голова розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук. Зокрема, він зазначив, що підрядник вже перейшов до другого етапу, а саме будівництва човнової станції. Насамперед важливо відкрити саме набережну, щоб житомиряни вже цього літа могли тут відпочивати. Сергій Сухомлин говорить, що разом з роботами на житомирській набережній, будуть здійснювати заходи і в самому парку. Планують тут очистити схили від чагарників, зрізати сухі дерева та висадити нові рослини. 

Раніше, прокуратура робила заяву, що Житомирська міська рада не правильно уклала договір з підрядною організацією, що займається реконструкцією набережної. 

Прокуратура вимагає розриву договору з підрядником

У Житомирі відбувся скандал стосовно ситуації з реконструкцією набережної річки Тетерів. Прокуратура заявила, що мерія неправомірна уклала договір з підрядною фірмою. Сума договору складає 16,9 мільйонів гривень. У прокуратурі повідомляють, що було встановлено що у грудні минулого року, Управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір з приватним товариством “Фаворит” на капремонт набережної у Житомирі на суму 16,4 мільйонів гривень. Але не дивлячись на те, що гроші з бюджету міста були сплачені в повному обсязі, підрядник не завершив всі роботи з реконструкції та ремонту набережної. 

Так, у грудні того року, сторони уклали новий договір додатково на виконання тих самих робіт, сума якого складала більше 16,9 мільйона гривень, тим самим вартість робіт була підвищена до понад 32 мільйонів гривень. Також, прокуратура акцентує увагу на тому, що коли укладали повторний договір не провели тендерний аукціон. Обласна прокуратура зазначає, що орган місцевого самоврядування не провів тендер при повторному укладанні договору, зате безпідставно проведено переговори з попередньою підрядною організацією, тим самим позбавивши інших суб’єктів господарювання можливості брати участь у тендері. 

Житомирською місцевою прокуратурою було сформовано звернення до суду з позовом в інтересах держави про те, щоб  визнати недійсними результати тендерних закупівель та договору з підрядником. Позов був прийнятий до Господарського суду Житомирської області, незабаром його буде розглянуто. 

"

Нагадаємо, що у Житомирі розпочався плановий ремонт вулиці Чуднівської в районі гідропарку. Як повідомив заступник житомирського мера Олександр Шевчук, замовником робіт виступило КП “Управління автомобільних шляхів”, а виконавцем ПП “Автомагістраль”. Хочуть відремонтувати 68 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття на вулицях Качинського та Чуднівській. Шевчук зазначає, що це не капітальний ремонт, а поточний, але дорога має бути хорошою.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.