Четвер, 25 Квітня, 2024

Надруковано перше живе серце на 3D принтері

Ця подія стала «медичним проривом», дослідники планують найближчим часом пересадити друковані органи тваринам. Детальніше розповість Місто Майбутнього.

Учені з Університету Тель-Авіва змогли надрукувати живе серце з людськими тканинами та судинами на 3D принтері. За їх словами, вони вирішили одне з основних завдань сучасної медицини. Їх розробка – надруковане ціле та живе серце з людських тканин відкриє шлях медицині майбутнього. Це відкриття допоможе пацієнтам не чекати на органи пересадки, не приймати ліки для мінімізації ризику вторгнення. В лікарні будуть друкувати персоналізовані органи, котрі ідеально їм підійдуть.

Наразі надрукований орган має розмір кролячого серця. Поки залишається багато запитань, складнощів стосовно подальшої трансплантації хворим пацієнтам.

Дослідники повинні навчити друковані серця виконувати функціональні обов’язки живого людського органу. Поки клітини можуть скорочуватися, але не качають кров. Дослідники висувають гіпотези стосовно подальшої роздруківки більш простіших органів, ніж серце.

Перед ученими постає ще одне важливе завдання – друк найдрібніших судин, розширення можливостей друку. Найближчим часом учені планують пересадити надруковані органи тваринам, протягом року ця подія вірогідніше всього відбудеться.

Наразі успішною була операція з пересадки щелепи, надрукованої на 3D принтері. В австрійському Мельбурні таку унікальну свого роду процедуру провели 31 – річній жінці. Минулого року хірурги видалили пацієнтці 80% щелепи, вона лікувала рак. Жінка почувалася некомфортно, тому з радістю погодилася на операцію.

Нову щелепу розробляли на 3D принтері. На титанову раму закріпили зубні трансплантати. Процедурою займався греко-австрійський лікар Джордж Дімітроліс. Така операція була першою і єдиною процедурою, проведеною в світі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.