Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Житомирі відкрили лабораторію Інжинірингової школи Noosphere

28 листопада у Житомирському національному агроекологічному університеті було відкрито лабораторію Інжинірингової школи Noosphere. Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього” з посиланням на Житомир info

Тепер у стінах агроекологічного університету є можливість для школярів та студентів скористатись потужними комп’ютерами та новітнім обладнанням, а також отримати консультацію науковців. Для того, щоб запустити в роботу лабораторію громадська організація “Асоціація Noosphere” та колектив викладачів  агроекологічного університету йшли майже рік.

Чим займається Інжинірингова школа?

За словами голови правління ГО “Асоціація Noosphere” Михайла Рябоконя, вони мали можливість познайомитись з міським головою Житомира та з ректором агроекологічного університету, які погодились співпрацювати. Якщо б не було цих креативних людей, було б важко приходити на нове місце. Рябоконь говорить, що важко було перебороти розуміння ректорів старого гарту на перших локаціях про те, що це це нова і потрібна лабораторія, вона реально працює. Тим більше, що вже є готові та працюючі продукти. Так, додаток “Моя поліція”, що працює по всій країні. 15 грудня у плані запустити фінальний етап в місті Києві. Цю програму використовує Національна поліція України, а до цього це була звичайна студентська розробка. Тобто завдяки Інжиніринговій школі було створено повноцінний додаток для всеукраїнського користування. 

Таких прикладів вдалих розробок можна привести багато. Є також продукти для військових та для міжнародної авіаційної федерації. Працівники лабораторії розробили платформу, яку використовують на чемпіонатах світу та Європи з різних видів повітряного спорту. 

“Все це зроблено на базі Інжинірингової школі й імплементовано в європейську організацію, яка існує з 1905 року. Ми показуємо успішні історії, коли наші студенти можуть робити дуже якісні продукти. І це народжує малий і середній бізнес в Україні”, – говорить Рябоконь.

Мер Житомира Сергій Сухомлин переконаний, що молоді науковці зможуть себе реалізувати, якщо будуть працювати у такій лабораторії. Наші діти, школяри студенти консультуватись з кандидатами докторами наук. Вони зможуть зробити ті проекти, які їм подобаються. Молодь завжди багато мріє, а їх мрії за допомогою таких інжинірингових шкіл потім стають певними продуктами, які виходять з часом на світовий рівень. Сухомлин говорить, що так діти отримують зацікавленість наукою, бо викладач не все може розказати – дитині треба зробити щось самій, щоб побачити шлях від ідей до реалізації. 

Як повідомляє керівник лабораторії Інжинірингової школи Noosphere в місті Житомир Катерина Молодецька, їх двері завжди відкриті для всіх творчих науковців, що хочуть втілити у життя свої ідеї. Кожна людина, у якої є ідея і вона хоче її реалізувати, може прийти в лабораторію. Тут її завжди очікує допомога менторської підтримки всіх, хто тут працює, а це і викладачі університету, а також ентузіасти, яким цікава розробка інжинірингових проектів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.