П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Відбудову згорілих будинків в Овруцькому районі фінансуватиме уряд

 

Житомирщину сколихнули страшні пожежі останнім часом. На жаль, бездумність, безвідповідальність багатьох людей, в значній кількості випадків цих інцидентів, призвели до жахливих, непоправних наслідків. Про це повідомляє “Суспільне”, пише zhytomyr-future.com.ua.

Постраждали і ліси, і житлові будинки, як от в Овруцькому районі Житомирської області. Читати такі новини спокійно байдужі люди просто не можуть. Саме про Овруцький район і піде мова в цьому матеріалі.

У цьому регіоні, зауважимо, для декого трапилася справжня біда — згоріли будівлі, будинки. Ці наслідки, зрозуміло ж, варто ліквідовувати. Отож, відновлювати інфраструктуру сіл, які потерпіли в вищезгаданому районі через пожежі й у лісах, в тому числі, а також відбудовувати домівки місцевих жителів, надавати їм допомогу взявся уряд. Зокрема, Кабінетом міністрів України було виділено двадцять п’ять мільйонів гривень одним з його рішень.

Відповідну інформацію оприлюднила Наталія Остапченко — заступниця голови Житомирської облдержадміністрації. Як повідомила заступниця, більше сімдесяти домівок згоріли внаслідок лісових пожеж в Овруцькому районі. Там мешкали, зауважимо, близько сорока родин.  

Наразі чиновники відпрацьовують механізм фінансування та виділення коштів та відшкодування збитків, завданих людям через пожежі. Наразі ще обдумуються різні варіанти: або ж постраждалим відшкодовуватимуться збитки безпосередньо матеріалами, які люди зможуть використати для будівництва, або ж кожному окремо виділять певну частину грошей. Існує ймовірність, що хтось сам захоче будуватися, а хтось, можливо, погодиться отримати вже готове житло, яке їм купуватиме керівництво області. Можливі різні варіанти розвитку подій. На якому з них зупинять вибір — побачимо в недалекому майбутньому.

 До того ж, не забуваймо і про втрати лісівників Овруцького району, їх видатки під час гасіння пожеж, а також в процесі приборкання вогню. Видатки ж наразі підраховуються. Місцеві чиновники ініціювали звернення і до керівництва держави, і до комісії, яка спеціалізується на питаннях техногенно-екологічної безпеки, а також надзвичайних ситуацій, аби втрати рятувальників були відшкодовані з резервного фонду. Попередні підрахунки свідчать, що втрати сягають десь чотири з половиною мільйони гривень. Принаймні, про таку суму говориться у зверненні. Вже в недалекому майбутньому ми побачимо, які ж результати принесе звернення житомирських чиновників до уряду.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.