Субота, 27 Квітня, 2024

Винайшли чохол для телефону з людськими емоціями

Стати ближчими до людей для гаджетів та їх аксесуарів пропонують вчені. Це один з найперспективніших напрямків на сьогоднішній день. Що ж такого незвичного у звичайному чохлі для смартфону.

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

Завдяки зусиллям вчених вже з’явився незвичний  прототип функціональної прикраси. Але у цьому аксесуарі приваблює не тільки краса, а те, що він може сприймати людські емоції. 

“Розумний” телефон з людським обличчям

Вчені з Брістольського університету розробили матеріал зі штучної шкіри для чохлів смартфонів. Здається, це звичайна справа. Але вони наділили свій винахід нестандартними властивостями. Чохол може імітувати справжню людську шкіру та її властивості, що можна відчути при дотику. Крім цього, аксесуар може реагувати і на інші дії, бо у нього є спеціальна функція реагування на різні форми контакту. 

Розробники вже представили свій новий аксесуар та пояснили як він працює. Якщо натиснути сильно на нього, то з’являється гнівний смайлик, якщо полоскотати – смайлик, який сміється, якщо постукати – то смайлик буде здивований. 

Як розповідають винахідники, їх штучна шкіра дозволяє пристрою відчути дії користувача, у тому числі і лоскотання, погладжування та постукування. Сама штучна шкіра зроблена за допомогою двох шарів силікону – шарів дерми та гіподерміса, що обладнані електродами, які складаються з ультратонких та чуттєвих проводів, що працюють як датчик. Два різні типи силікону занурили в пігмент та відлили у форму, надали текстуру, таким чином, зробивши його схожим на шкіру.

Що говорять розробники

За словами доктора Анни Рудоут, доцента Брістольського університету, штучна шкіра має не дуже звичний вигляд, виглядає нетрадиційно, ми ж всі звикли до наших жорстких та неживих чохлів. Але те, що використовувати більш наближені до людських параметрів технології однозначно добре, відчувають всі, хто займався розробкою аксесуара. Рудоут говорить, що коли ми розмовляємо з кимось віч-на-віч, ми іноді торкаємось співбесідника, цим самим передаваючи емоції та й в цілому збагачуємо розмову. А зараз, на жаль, коли більшість спілкування відбувається за допомогою пристроїв, ми втратили цей спосіб. 

Вчені називають своєю головною метою те, що хочуть зробити пристрої близькими до людей, особливо ті, якими люди користуються щодня. І зовсім не хочуть створювати роботів, які будуть схожі на людей. Можливо, ця розробка допоможе космонавтам відчувати навіть у космічному просторі тепло людей та спільність із людським суспільством. Вчені анонсують, що далі можлива розробка функції, щоб вже не смайлики з’являлися на екрані смартфону, а дотик виклика повноцінні звуки, наприклад, сміх або незадоволений голос.

Нагадаємо, що в Житомирі хочуть встановити  “Ейфелеву вежу”. Вірніше її копію заввишки 25 метрів. Вже оголошено тендер на її встановлення, за документацію сума складає 720 тисяч гривень. Розмістити вежу планують біля будівлі “Житомирської політехніки”. Саму вежу подарував місту меценат з Коростеня.

!"

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.