Четвер, 28 Березня, 2024

У Житомирі встановили антену для прийому інформації з космічних апаратів

У Житомирі встановили станцію-антену, яка повинна приймати сигнали з космосу.

Далі розкаже “Житомир – місто майбутнього”

За словами ректора Житомирського національного агроекологічного університету Олега Скидана, у рамках формування регіонального космічного центру “Полісся” відбулося встановлення антени станції, яка буде приймати інформаційні сигнали з апаратів, що знаходяться у космосі. Роботи проводяться за підтримки Державного космічного агентства України та Національного центру управління та випробування космічних засобів. 

Чим буде займатися космічний центр?

Відмітимо, що новостворений космічний центр “Полісся” буде працювати на баці університету. Перед його створення було проведено багато зустрічей та візитів, де присутні обмінювалися досвідом та підписали низку угод про спільну роботу. Зокрема:

  • угода про розробку та випробування передатчиків, антен з різними діаметрами дзеркал для наземних супутникових станцій. Разом з представниками Тернопільського державного науково-технічного підприємства “Промінь”
  • у сферах розробки та випробування електронної та радіовимірювальних приладів, пристрої, які потрібні для інформаційних та комунікаційних технологій, засоби моніторингу наземних об’єктів і контроль навколишнього середовища, а також використання безпілотника “SPECTATOR” для застосування у аграрному секторі. Разом з  ВАТ “Меридіан” ім. С. П. Корольова;
  • у напрямку космічного, наукового та технічно-наукового процесів. Разом з Національним центром управління та випробування космічних засобів.

Окрім цього, у січні 2019 року в ЖНАУ був проведений форум “Космічні технології для агробізнесу”, а у червні пройшов великий Національний форум “Корольов. Космос. Житомир”. 

Нагадаємо, що у серпні в Житомирі було проведено зустріч-обговорення стосовно нової концепції Соборного майдану. Мова йшла про те, щоб зменшити автомобільне кільце та на вільній території облаштувати громадський простір для людей. У вересні має бути проведено тестування нової ідеї.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.