Вівторок, 19 Березня, 2024

У Житомирському музеї космонавтики оновили систему освітлення

Музей космонавтики в Житомирі відомий далеко за межами України. Його експозицію постійно намагаються змінити та покращити. Які зміни відбуваються у музеї сьогодні, вирішив подивитися голова обласної ради Володимир Ширма.

Далі розкаже «Житомир – місто майбутнього»

Так, у 2018 році на реконструкцію освітлення та вентиляції  було виділено 1 мільйон гривень з бюджету області.

За словами директора музею космонавтики Ірини Дячук, проект з оновленням освітлення є вкрай важливим та потрібним, він поєднаний з усіма музейними вимогами. Роботи з реконструкції систем освітлення проходять у два етапи: музейне та сценічне освітлення. А от вентиляція взагалі ніколи тут не існувала. На даний момент працівники монтують систему вентиляції та буде вирішено питання її запуску.

Ще керівництво музею хоче зробити часткове освітлення, тобто кероване, яке потрібно для того, щоб проводити усілякі тематичні заходи у приміщеннях музею. Розмова йде про підсвітку експонатів, інфостендів, різноманітні світові ефекти. Роль освітлення у цих питаннях дуже важлива, бо змінюється сприйняття експозиції відвідувачами.

Як зазначив Володимир Ширма, на сьогоднішній день необхідно використовувати інноваційні технології та запроваджувати їх усюди.

«Я дуже радий, що ці кошти дали змогу колективу нашого музею космонавтики впроваджувати нові технології, розвивати творчі підходи у розвитку закладу», – сказав Ширма.

Житомирський музей космонавтики ім.С.П.Корольова – це унікальний історичний, науковий, культурно-туристичний центр  обласного та всеукраїнського значення. Музей не має аналогів у світі.

Основною експозицією є експозиція  «Космос». Вона є  сучасною та неповторною, висвітлює історію української і світової космонавтики, а також демонструє  відвідувачам, чого може досягти  людина-мислитель, людина-творець, людина духовно багата. Музей оригінально художньо оформлений, у ньому  незвичайно поєднані світло та музика, що створює у залі атмосферу присутності у космічному просторі.

У музеї було створено сценічну зону, завдяки чому тут можна проводити наукові конференції, семінари, літературні і музичні вечори, зустрічі тощо.

За час існування у музеї побувало понад 2,5 млн відвідувачів з різних країн світу.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.